Lucas Posted on 2:07 pm

Het aantal nieuwe vrouwelijke investeerders in de cryptomarkt in India stijgt in een jaar tijd met 1.400%

In termen van geografische gebieden blijven stedelijke centra een dominante positie innemen met de meeste vrouwelijke investeerders uit staten als Maharashtra, Tamil Nadu, Karnataka en Delhi.

De gegevens over het gebruikerspatroon van Indiase crypto-uitwisselingen onthulden ook dat behalve bitcoin de belangrijkste voorkeuren van vrouwelijke beleggers ethereum, ripple, tether en cardano waren.

 

Als het gaat om de genderkloof, is de ondervertegenwoordiging van vrouwen duidelijk op de aandelenmarkt. Uit een onderzoek van Central Depository Services Ltd (CDSL) een paar jaar geleden bleek dat 76% van de totale individuele dematrekeningen tot mannelijke investeerders behoorde. Het verhaal is niet heel anders als het gaat om de cryptomarkt. Topcrypto-uitwisselingen in India hebben een totaal percentage vrouwelijke investeerders in de orde van grootte van 15-20%. Het laatste nieuws bitcoin lezen kan online.

 

 

In termen van nieuwe investeerders hebben vrouwen echter hard gevochten tegen mannen. In het afgelopen jaar is het aantal nieuwe vrouwelijke investeerders op Indiase cryptoplatforms met maar liefst 1.400% gestegen, wat vergelijkbaar is met nieuwe mannelijke investeerders.

 

Op 4 maart 2020 had het Hooggerechtshof van India een verbod van april 2018 op cryptocurrency-betalingen door de Reserve Bank of India (RBI) vernietigd.

 

BuyUcoin, dat ongeveer vier lakh-gebruikers in India heeft, was getuige van een toename van het aantal vrouwelijke investeerders met 1,040% sinds het verbod werd opgeheven. Nieuwe mannelijke investeerders stegen in dezelfde periode met 1.064,5%.

 

 

De gegevens over het gebruikerspatroon van Indiase crypto-uitwisselingen onthulden ook dat behalve bitcoin de belangrijkste voorkeuren van vrouwelijke beleggers ethereum, ripple, tether en cardano omvatten.

 

“Als het gaat om beleggen in cryptovaluta, kiezen vrouwen meestal voor een beleggingscategorie met zeer sterke fundamenten. Ethereum-blockchain heeft zeer sterke fundamenten en veel projecten over de hele wereld gebruiken het om hun infrastructuur van stroom te voorzien. In 2021 verwachten we een bijna vijf keer zo grote stijging van het aantal vrouwelijke investeerders “, aldus Shivam Thakral, CEO van BuyUcoin.

 

 

Veel vrouwen werden ook gezien in dogecoin. De controversiële cryptocurrency, die in 2013 werd gecreëerd als een grap of een meme in vergelijking met ‘s werelds oudste digitale valuta, bitcoin, was vorige maand in een tijdsbestek van 24 uur met meer dan 800% gestegen door waanzinnige speculatieve handel door particuliere beleggers.

 

Een andere crypto-uitwisseling, WazirX, die het afgelopen jaar 1.355% van het aantal vrouwelijke investeerders heeft zien stijgen, zei dat 63% van de vrouwelijke handelaren jonger is dan 34 jaar en 82% jonger dan 44 jaar in India. Bij WazirX zijn in totaal 15% van de gebruikers vrouwelijke investeerders. bitcoin trade robot is de nieuwe trend.

 

Afgezien van de stijging van het aantal nieuwe vrouwelijke investeerders, neemt ook het totale percentage vrouwen op de cryptomarkt sneller toe. Volgens CoinDCX is het totale aantal vrouwelijke investeerders gestegen tot 20% op 5 maart 2021, vergeleken met 15% aan het einde van 2020. “In 2021 zijn nieuwe vrouwelijke investeerders driemaal gestegen in vergelijking met de periode november-december,” CoinDCX zei.

 

 

In termen van geografische gebieden blijven stedelijke centra een dominante positie innemen, waarbij de meeste vrouwelijke investeerders komen uit staten zoals Maharashtra, Tamil Nadu, Karnataka en Delhi.

 

Ondertussen onthulde een recent onderzoek van online beleggingsfonds Groww dat een toename van het inkomensniveau van vrouwelijke beleggers een toename van het aantal activaklassen in de beleggingsportefeuille zag. “Als het gaat om investeren in cryptocurrencies, heeft ongeveer 6% van de vrouwen die meer dan £ 30 lakh per jaar verdienen, geïnvesteerd in cryptocurrencies. Slechts 4% van de vrouwen die minder dan £ 10 lakh per jaar verdienen, heeft in vergelijking daarmee in cryptocurrencies geïnvesteerd, “voegde het eraan toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *