Lucas Posted on 1:05 am

VRAAG Hoe kan ik Netflix- en Amazon-aandelen kopen in Zuid-Afrika?

Het vinden van een platform is eenvoudig genoeg, het kiezen van de sector en de individuele aandelen binnen die sector is lastiger.

 

Er zijn enkele investeringsplatforms in Zuid-Afrika waarmee u een offshore-beleggingsmakelaardijaccount kunt opzetten om in de VS gevestigde aandelen te kopen. U heeft momenteel R1 miljoen toewijzing per jaar om offshore te verhuizen zonder goedkeuring van de South African Revenue Service (Sars), en tot R10 miljoen per jaar door een belastingverklaring van Sars te krijgen.

 

Veel platforms vereisen vrij hoge minima. Investec kost bijvoorbeeld $ 300.000 (ongeveer R4,6 miljoen), terwijl PSG een optie heeft voor £ 5.000 (ongeveer R103 440).

 

FNB heeft onlangs exchange-traded notes (ETN’s) gelanceerd voor slechts R10, waar u fractionele aandelen kunt hebben die Netflix en Amazon volgen. aandelen klm kopen of niet?

 

Er zijn ook andere opties, zoals het Sygnia FAANG-fonds; het is rand-domicilie maar geeft u toegang tot aandelen zoals Netflix en Amazon met een maandelijkse debetopdracht van R500 per maand.

 

De kunst van het investeren is de glazen bol tevoorschijn halen en jezelf de ruimte geven om echt na te denken over de toekomst en de trends die de wereld waarin we morgen leven zullen vormen.

 

 

In 2007 had je misschien de eerste iPhone in handen. Het voelt bijna gek om te denken dat de smartphonerevolutie pas 13 jaar geleden begon. In die periode heeft de smartphone de wereld volledig overgenomen.

 

Als u in 2007 in Apple had geïnvesteerd, zou u nu buitengewoon rijk zijn – daarbij geholpen door de rand! Als u in BlackBerry had geïnvesteerd, zou u zich afvragen waarom u überhaupt ooit aandelen durfde te kopen.

 

Het kiezen van de branche is zo belangrijk, maar het kiezen van de voorraad kan ook cruciaal zijn.

 

Dit zijn enkele van de vragen die u uzelf zou moeten stellen:

 

Wat gebeurt er in het komende decennium, of zelfs de komende vijf jaar?

In welke megatrends moet u investeren om van te profiteren?

Welke zonsondergangindustrieën moeten worden vermeden?

Er zijn nu drie zekerheden in het leven: dood, belastingen en ontwrichting. koop aandeel online.

 

De groei in de jaren 1900 werd op gang gebracht door de introductie van telefoon, auto en elektriciteit rond de eeuwwisseling. Het moderne industriële tijdperk vormde economieën en bevoordeelde hulpbronnenrijke landen met de infrastructuur om van deze hulpbronnen te profiteren.

 

Toen kwamen computers en internet om de wereld aan het begin van het millennium op zijn kop te zetten. De Dot Com-zeepbel in 2001 bezorgde mensen koude voeten over investeringen in technologie en de reële economie beleefde opnieuw een hausse totdat de wereldwijde financiële crisis de bankenwereld in 2008/2009 schokte.

 

Het kostte veel tijd om hulpbronnen te herstellen. Bankieren is aantoonbaar nooit hersteld. Ondertussen nam op de achtergrond de rekenkracht exponentieel toe, evenals het innovatietempo.

 

Disruptie leidt tot grote marktbewegingen over de hele wereld. Megatrends die momenteel spelen, zijn onder meer energieopslag, robotica, kunstmatige intelligentie, blockchain en tal van andere gebieden van voortdurende innovatie.

 

Knock-ons: ze bestaan ​​buiten rugby

 

Het mooie van baanbrekende technologieën is dat ze een groot aantal andere bedrijven in staat stellen op de markt te komen.

 

Zo zijn podcasts de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Zonder de smartphone was dit simpelweg niet mogelijk geweest. De smartphone zorgde voor een behoefte aan apps, waardoor YouTube en Spotify enorme wereldwijde mediaspelers werden. De downstream-impact was dat makers van inhoud podcasts konden produceren en deze over de hele wereld konden verspreiden.

 

Dankzij de smartphone is podcastster Joe Rogan miljardair.

 

Welke industrieën kunnen hiervan profiteren als ruimteverkenning en toerisme in de toekomst een belangrijkere en winstgevendere industrie worden? Welke bedrijven kunnen ontstaan? En welke bedrijven kunnen daarbij verouderd raken?

 

Niemand zei dat het makkelijk was

 

De toekomst proberen te voorspellen is niet eenvoudig.

 

Gelukkig levert het toepassen van basisbeleggingsprincipes op uw portefeuille u een heel eind op weg. Beleggingsbeheerders die een langetermijnvisie hebben en echt duurzame kansen zoeken, moeten de voorkeur krijgen boven degenen die kortetermijndenken.

 

Een verstandige allocatie van uw vermogen aan offshore-aandelen stelt u in staat deel te nemen aan deze technologische golven die helaas voornamelijk elders in de wereld plaatsvinden.

 

Tot slot, waar verlaat dit Zuid-Afrika?

 

Terwijl we nadenken over wat de toekomst kan brengen, is het moeilijk om niet af te vragen wat dit allemaal voor Zuid-Afrika zou kunnen betekenen.

 

Onze economie werd decennia lang ondersteund door mijnbouw en hulpbronnen. Tegenwoordig worden we ondersteund door groei in de landbouw en een sterke productiebasis. Mijnbouw is nog steeds belangrijk, maar is niet langer het leidende licht in onze economie. Toerisme levert een belangrijke bijdrage, maar is verdwenen onder lockdown-omstandigheden – denk of Knysna en Plettenberg Bay.

 

Om een langetermijnvisie op Zuid-Afrika te kunnen zien, moet men niet alleen vaststellen welke industrieën aantrekkelijke fundamenten hebben, maar ook welke een keerpunt decennium van onrust in het economisch beleid kunnen overleven. Sommigen denken dat we in 2030 een mislukte staat zullen zijn. Anderen denken dat het wel goed komt.

 

Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat uw geld op beide uitkomsten is voorbereid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *